27 iunie 2016, 15:15 Realitatea moldovenească views 4711
Unde își văd moldovenii viitorul, în UE sau în UV – sondaj
27 iunie 2016, 15:15 Realitatea moldovenească views 4711

Unde își văd moldovenii viitorul, în UE sau în UV – sondaj

În cadrul organizării unui referendum privind vectorul extern al Republicii Moldova, majoritatea cetățenilor s-ar pronunța pentru aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică.

Concluzia se conține într-un sondaj de opinie realizat de Fondul Opiniei Publice, notează NOI.md.

Datele studiului arată că pentru integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică au optat 50 la sută dintre respondenți, în timp ce pentru aderarea la UE – 41 la sută. Restul respondenților au declarat că nu ar participa la vot. Cei mai mulți adepți ai integrării europene s-au dovedit a fi la Chișinău, unde 52% ar opta pentru integrarea europeană, iar 40 pentru integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică.

În raioanele de centru, opțiunile de vot s-ar repartiza în felul următor: 52% - în favoarea integrării în UE, iar 37% - în favoarea UEE; în raioanele de sud – 58% pentru UEE, 34% pentru UE, iar în partea de nord a țării 59% pentru UEE, 32% – pentru UE.

În cazul unui referendum național privind unirea cu România, 22% ar vota pentru, iar 63% – împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 mai – 15 iunie pe un eșantion de 4662 de persoane, marja de eroare fiind de ±1,5 la sută.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , UE , Uniunea Vamala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.