16 iunie 2016, 10:50 Realitatea moldovenească views 4418
Amenzi mai mari pentru condusul în stare de ebrietate și pentru achitarea salariilor
16 iunie 2016, 10:50 Realitatea moldovenească views 4418

Amenzi mai mari pentru condusul în stare de ebrietate și pentru achitarea salariilor "în plic"

Amenzi mai mari pentru condusul automobilului în stare de ebrietate și pentru achitarea salariilor "în plic". Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în debutul ședinței de astăzi.

Pavel Filip a făcut referinţă la decizia de săptămâna trecută a Executivului de a susţine propunerea ce prevede creșterea mărimii unității convenționale la calcularea amenzilor stipulate în Codul Contravenţional şi cel Penal.

Potrivit premierului, unii încearcă sa speculeze în mod populist acest subiect, manipulând opinia publică și denaturând total sensul acestei iniţiative. Pavel Filip a precizat că această inițiativă a trecut prin toate procedurile de consultare şi urmează să mai treacă printr-o altă rundă de consultări în Parlament, unde, dacă va fi cazul, se vor face ajustări.

„Subiectul în sine consider că e unul foarte important și nu trebuie exploatat prin populisme penibile. Amenzile nu trebuie prezentate ca niște taxe sau impozite, așa cum au încercat unii să o facă. Amenzile sunt pentru cei care încalcă regulile și vor fi plătite doar de cei care încalcă legea! Dacă la noi sunt partide care încurajează încălcarea legii, să iasă deschis să o spună și să nu se mai ascundă după manipulări ieftine. Au fost majorate amenzile în doar două cazuri: pentru condusul autovehiculului în stare de ebrietate, care astăzi ucide oameni și pentru achitarea salariilor „în plic".

În rest, unitatea convențională a fost ajustată la nivelul de inflație și nu s-a majorat, dar s-a redus. Dacă în 2003 aceasta constituia 2,2% din salariul mediu pe economie, după modificările efectuate, unitatea respectivă este de 1% din salariul mediu pe economie", a declarat prim-ministrul.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

salarii , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
526 locuitori

Iurievca este un sat din cadrul comunei Gradişte, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 526 de oameni. Satul Iurievca a fost menționat documentar în anul 1815 cu denumirea Gălbenița.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.