11 mai 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 8043
Între Moldova și România va exista un singur punct vamal
11 mai 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 8043

Între Moldova și România va exista un singur punct vamal

La frontiera dintre Republica Moldova și România și anume, la punctul de trecere Cahul-Oancea, va exista un singur punct vamal, transmite NOI.md

Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie, și directorul general al Direcției Generale a Vămilor din România, Claudiu Ardeleanu.

Potrivit lor, acest proiect urmează să demareze la începutul anului 2017. Asta dacă în luna septembrie Subcomitetul UE pe probleme vamale va evalua pozitiv proiectul pilot.

„Practic asta înseamnă că colegii de la poliția de frontieră și de la vamă vor realiza controlul la un singur filtru. Călătorul va avea de așteptat la o singură barieră, dar nu la două. Preconizăm ca după sărbătorile de iarnă, acest proiect să fie realizat", a declarat Claudiu Ardeleanu.

„E o practică mondială, prin care ne propunem să diminuăm timpul de așteptare și să asigurăm confortul călătorilor", a declarat Vitalie Vrabie.

Autoritățile planifică să extindă proiectul și la alte 4 puncte vamale, printre care Costești-Stânca.

În 2015, peste 300 de mii de cetățeni au traversat punctul de frontieră Cahul-Oancea, dintre care 200 de mii cetățeni ai Republicii Moldova, iar 100 de mii cetățeni străini.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vama , Romania

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.