28 aprilie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 4704
Măsuri temporare de protejare a pieţei interne
28 aprilie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 4704

Măsuri temporare de protejare a pieţei interne

Republica Moldova a introdus temporar taxe vamale la importul laptelui și produselor lactate, cărnii și cimentului din Ucraina și a stabilit cote la importul acestor produse. Hotărîrea aprobată astăzi de Guvern prevede aplicarea taxelor vamale în regimul de comerț cu țările CSI, pînă la 31 decembrie 2016.

Prin introducerea taxelor vamale autoritățile încearcă să protejeze piața internă de importurile masive de lactate din Ucraina. Potrivit Ministerului Economiei, volumul produselor lactate importate din Ucraina a înregistrat în anul 2015 o creștere semnificativă. Importul de lapte acru, lapte prins și smîntînă, iaurt, chefir a crescut de 1,5 ori, brînzeturi cu 33 la sută, iar a cîrnaților, salamurilor și produselor similare de 14 ori.

Federația Rusă a impus embargou la import pentru toate produsele din Ucraina, ca urmare exportatorii ucraineni s-au reorientat spre alte piețe de desfacere și, în primul rînd, pe piața Republicii Moldova.

Potrivit hotărîrii aprobate astăzi de Guvern, la laptele și produsele lactate, carnea și cimentul importate din Ucraina va fi aplicată o taxă vamală de 10-15 la sută.

Proiectul a fost elaborat ca urmare a solicitărilor procesatorilor de lactate și carne, care acuză concurenţă neloială, cu care sînt nevoiţi să se confrunte.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

import , vama , piata

Comentarii

 (1)
  • #1 345 Răspunde Citează selecţia
    Евроинтеграция для чайников (подготовительный курс старшей группы детского сада, редакция М017, ЕС, 120000 экз.) Раздел IX. Глава 4.: Евроинтегрирование - это кормление деньгами евроинтегрируемой страны экономик европейских стран, под предлогом дешевизны и качества Еуропейских товаров (Україна це Єуропа!). 
    А в результате получаем отстутствие денег в бюджете на соцпрограммы, постоянные увеличения стоимости наших товаров и услуг (мед. полис например) и придумывание властями новых штрафов и налогов. 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.