16 aprilie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 5748
Campania de Paști „Masa Bucuriei”: „Tu poți deveni erou!” (Video)
16 aprilie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 5748

Campania de Paști „Masa Bucuriei”: „Tu poți deveni erou!” (Video)

Cu șapte ani în urmă Misiunea Socială Diaconia a venit cu o veste bună, care s-a transformat într-o tradiție: Campania de Paști „Masa Bucuriei" poate umple farfuria unui flămând, iar fiecare dintre noi poate fi acest erou.

Echipa Stiripozitive.eu a vorbit cu voluntarii Misiunii Sociale Diaconia despre emoțiile pe care le trăiesc și le retrăiesc atunci când împart un prânz cald bătrânilor singuratici, persoanele fără de adăpost și bolnavilor ţintuiţi la pat, despre ce au învățat aici, dar și despre ce au de câștigat alți tineri și nu numai tineri, care vor deveni eroi ai Campaniei de Paști „Masa Bucuriei".

„Fiind voluntar la Diaconia, eu am câștigat încredere în mine, prieteni, multă experiență și mi-am depășit unele bariere pe care le aveam. Am cunoscut persoane care au nevoie de mine, care au nevoie de noi. Invit toți tinerii să vină să facă voluntariat la Diaconia. E foarte frumos să vii la cantină și să împarți un prânz cald, după care o bătrânică să-ți spună: „Mulțumesc, astăzi voi avea ce mânca"", zice Anastasia, voluntar.

„Sunt voluntar, pentru că îmi place să ajut oamenii, să promovez dragostea pentru aprope. Fiecare zâmbet văzut pe fețele oamenilor care primesc un prânz cald este o motivație să-i ajutăm și mai departe", povestește Dorina, voluntar.

„Am învățat aici că oamenii nu trebuie judecați și dacă au o haină mai murdară și miroase urât asta nu înseamnă că nu este o personalitate. Acești oameni au povești în spate, povești senzaționale. Cea mai frumoasă parte a activității pe care o facem este zâmbetul oamenilor și mulțumescul pe care ni-l spun", spune Tatiana, coordonator al Cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele".

Colectarea națională de produse alimentare va avea loc la data 23 aprilie. Lista magazinelor în care se colectează și se donează produse alimentare o găsiți AICI.

Datorită celor peste 600 de voluntari și miilor de donatori, campania de Paști „Masa Bucuriei" 2015 a reușit să colecteze 22 de tone de produse alimentare. Din aceste resurse, pe parcursul anului, au fost distribuite aproximativ 900 de pachete alimentare și porții de mâncare repartizate gratuit în șase cantine sociale susținute de Diaconia și partenerii campaniei.

Persoană de contact: Ludmila Popescu - 068 08 98 65

Sursa: www.stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

Paste , campania , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.