22 martie 2016, 17:23 Realitatea moldovenească views 3563
Un grup de ONG-uri atenționează: Pericolul unionismului este mai mult decît real (Video)
22 martie 2016, 17:23 Realitatea moldovenească views 3563

Un grup de ONG-uri atenționează: Pericolul unionismului este mai mult decît real (Video)

Reprezentanții societății civile condamnă intenția grupurilor unioniste de a desfășura un marș la Chișinău pe 27 martie curent.

În contextul acțiunilor anunțate pentru ziua de 27 martie, liderii organizațiilor obștești au lansat un apel de consolidare a forțelor, în vederea protejării statalității și independenței Republicii Moldova. Potrivit președintelui Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, orice acțiuni care contravin obiectivului de edificare a statalității trebuie descurajate.

„Sînt unele organizații folosite de mai multe servicii secrete care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova. 27 martie nu este o zi importantă pentru partea aceasta a Europei. Cine cunoaște istoria știe că unirea s-a făcut prin forță, cu trupele române, unirea s-a votat sub mitraliere. Noi trebuie să adoptăm o poziție înțeleaptă și să înțelegem că norocul nostru nu este nici la București, nici la Moscova și nici la Bruxelles. Trebuie să credem în statul nostru și să-l întărim", a menționat Pascaru.

În opinia lui Dumitru Roibu, președinte al Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, îngrijorător este faptul că propaganda unionistă în Moldova se extinde, inclusiv cu aportul unor politicieni de rang înalt.

„Înțelegem de fapt că dedicația acestor politicieni pentru unionism este direct proporțională cu impotența lor profesională și politică, în funcțiile pe care le ocupă în acest stat. Ei intenționat fac tot posibilul ca Republica Moldova să nu se dezvolte, ca mai apoi să propună alternativa unirii", a spus Roibu.

Activiștii s-au arătat indignați și de faptul că organele de drept nu intervin pentru a curma acțiunile îndreptate împotriva statalității țării.

„Pericolul unionismului este unul mai mult decît real în Moldova. Acești unioniști, în opinia noastră, ar trebui demult să stea după gratii, căci Codul penal prevede că îndemnurile publice la violarea integrității Republicii Moldova se pedepsesc, dar nimeni nu întreprinde nimic", a spus liderul „Gărzii Tinere", Victor Poleacov.

Precizăm că duminică la Chișinău va fi organizat un marș unionist cu genericul "Dăm start unirii".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

unire , Voievod , ONG , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.