11 februarie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 5745
Moldova și SUA vor semna un Acord în domeniul nuclear
11 februarie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 5745

Moldova și SUA vor semna un Acord în domeniul nuclear

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri semnarea Acordului de implementare dintre Ministerul Mediului al Republicii Moldova, reprezentat de Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice, şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în asistenţa pentru securitatea frontierelor şi prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă.

Proiectul Acordului este elaborat întru consolidarea securităţii frontierelor Republicii Moldova în scopul prevenirii transferurilor şi transporturilor neautorizate de arme de distrugere în masă, tehnologii, materiale şi informaţii de specialitate aferente, prin teritoriul Republicii Moldova şi crearea pârghiilor juridice suplimentare pentru colaborarea în domeniu.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, documentul este important în contextul creşterii pe teritoriul Republicii Moldova a numărului de cazuri de trafic ilicit cu materiale nucleare şi radioactive.

Astfel, Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii va acorda asistenţă sub formă de echipamente, accesorii, materiale, tehnologii, instruiri, cu scopul sporirii securităţii frontierelor.

Acordul va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată şi intră în vigoare la data semnării acestuia.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Moldova , SUA , arma nucleară , acord

Comentarii

 (1)
  • #1 Alex Răspunde Citează selecţia
    Жаль, а то местные учёные уже стояли на пороге открытия технологии ядерного расщепления мамалыги)))
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
81 locuitori

Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.