08 februarie 2016, 16:04 Realitatea moldovenească views 4764
MAEIE a înmînat diplome consulare
08 februarie 2016, 16:04 Realitatea moldovenească views 4764

MAEIE a înmînat diplome consulare

Recent, la Łódź (Polonia), a avut loc Gala tradițională organizată de corpul Consulilor Onorifici din voievodatul Łódź, prilejuită de sărbătorile de iarnă, la care au participat 11 CO din Lodz și mai mulți reprezentanți ai autorităților locale din acest voievodat.

Aceasta a oferit un bun prilej pentru înmînarea Diplomei acordate de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, consulului onorific al Republicii Moldova la Łódź, dl Pavel Scura, pentru contribuţia valoroasă la promovarea cooperării moldo-poloneze. Mai mulți oficiali, printre care și ex-voievodul de Łódź, dna Jolanta Chełmińska, au adus cuvinte de recunoștință pentru activitatea prodigioasă şi numeroasele evenimente organizate împreună, caracterizînd activitatea CO al RM drept un bun exemplu de urmat pentru ceilalţi CO şi remarcînd, în special, relaţiile foarte bune stabilite cu Republica Moldova, inclusiv, datorită eforturilor comune şi strînsei cooperări cu Ambasada Republicii Moldova la Varşovia.

Cuvinte cheie:

Polonia , Moldova , consulat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.