05 februarie 2016, 16:04 Realitatea moldovenească views 5541
A început perioada de depunere a declarațiilor de venit și proprietăți
05 februarie 2016, 16:04 Realitatea moldovenească views 5541

A început perioada de depunere a declarațiilor de venit și proprietăți

Persoanele cu funcții de demnitate publică, judecători, procurori, funcționarilor publici și persoane cu funcție de conducere au obligația depunerii declarațiilor anuale pe venit și proprietăți. Astfel, Comisia Națională de Integritate informează despre faptul că în perioada 1 februarie - 31 martie persoanele prevăzute la art.3 din Legea nr.16 din 15.02.2008 cu privire la conflictul de interese și art.3 din Legea nr.1264 din 19.07.2002, adică cele enumerate mai sus trebuie să declare controlul veniturilor și al proprietății.

Potrivit legii, conducătorii organizațiilor publice și persoanele desemnate responsabile de colectarea declarațiilor vor asigura buna desfășurare a procesului de depunere a declarațiilor, inclusiv prin punerea la dispoziția personalului a formularelor și acordarea consultanței referitoare la completarea corectă și depunerea în termen a acestora.

Similar anilor precedenți, persoanele responsabile de colectarea declarațiilor vor prezenta în adresa Comisiei declarațiile depuse de către subiecții declarării în original și doar pe suport de hârtie, însoțite obligatoriu de:

scrisoarea de însoțire, semnată de conducătorul organizației publice;

extrasul autentificat din registrele de evidență a declarațiilor de interese personale și a registrului declarațiilor cu privire la venituri și proprietate;

lista subiecților declarării, care nu au depus declarațiile respective în termenele stabilite (informația în cauză va fi prezentată Comisiei imediat după expirarea termenelor – limită prevăzute pentru depunerea declarațiilor de către legile menționate).

Totodată, comisia atenționează că nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege se sancționează cu amenda de la 75 la 150 de unități convenționale, de la 1500 la 3000 lei.

Formularele declarațiilor se regăsesc pe pagina de internet a comisiei cni.md și pot fi descărcate în formatul PDF sau Word.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

declaraţie , venit , proprietate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2137 locuitori

Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.