25 noiembrie 2015, 11:20 Realitatea moldovenească views 6787
Valeriu Ostalep: Moldova nu este în afara pericolului terorist
25 noiembrie 2015, 11:20 Realitatea moldovenească views 6787

Valeriu Ostalep: Moldova nu este în afara pericolului terorist

Republica Moldova, la fel ca şi alte state, este ameninţată de pericolul terorismului islamist, iar autorităţile nu ţin cont de acest lucru. Declaraţia a fost făcută de către Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, în cadrul emisiunii „ Pahomi" de la postul de televiziune „Realitatea TV", transmite IPN.

„Este tot mai aproape ziua când o să explodeze şi la noi ceva. Iar noi ne-am relaxat, de parcă tot ce se întâmplă în jurul nostru nu ne priveşte. Guvernarea manifestă lipsă de interes, nu ţine la acest stat şi la cetăţeni. Cât nu e târziu, trebuie de conştientizat pericolul terorismului şi de adoptat o strategie cum să ne comportăm în astfel de situaţii. Trebuie de investit în soluţii inteligente. Noi nu avem o structură care ar face faţă unui atac terorist", a declarat expertul.

Valeriu Ostalep susţine că Republica Moldova este afectată de evenimentele din statele din apropiere. „Ar părea că nu ne afectează conflictul dintre SUA şi Rusia sau dintre Rusia şi Ucraina. Toate conflictele cu care se confruntă statele vecine ne afectează politic şi economic. Poziţia geografică a ţării noastre a prezentat întotdeauna un interes strategic, care mai persistă şi astăzi", a declarat Ostalep.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

terorism , pericol , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.