09 noiembrie 2015, 09:44 Realitatea moldovenească views 6522
Iarmarocul „IarmarEco” la cea de-a 3-a ediţie
09 noiembrie 2015, 09:44 Realitatea moldovenească views 6522

Iarmarocul „IarmarEco” la cea de-a 3-a ediţie

Recent a avut loc, deja pentru a treia oară, Iarmarocul „IarmarEco" privind sustenabilitatea ecologică şi antreprenoriatul social. Iarmarocul a fost inaugurat de către organizatori, şeful adjunct al Ambasadei Germane şi ministrul mediului al Republicii Moldova. O contribuţie financiară a fost pusă la dispoziţie de Ministerul Federal al Afacerilor Externe şi Theodor-Heuss-Kolleg.

Iniţiat în 2013, în cadrul Iarmarocului au fost prezentate şi în acest an numeroase proiecte în toate domeniile privind sustenabilitatea cu referire la astfel de teme cum ar fi Urban Gardening, utilizarea ecologică a apei sau utilizarea articolelor second-hand. S-au pus în discuţie subiecte cum ar fi necesitatea ducerii unui mod de viaţă mai conştient precum şi combaterea problemei deşeurilor.

Iarmarocul care s-a bucurat de mulţi vizitatori a avut şi scopul creării unei reţele formate din antreprenori şi activişti tineri, conştienţi din punct de vedere ecologic. Vizitatorii care nu ţineau de acest domeniu au putut lua parte la workshop-uri cum ar fi prepararea rapidă a supelor vegetariene, dar şi participa la diverse expoziţii.

Organizatorii speră să poată organiza acest iarmaroc şi anul viitor.

Cuvinte cheie:

iarmaroc , ecologie , antreprenoriat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.