04 noiembrie 2015, 16:53 Realitatea moldovenească views 5349
Fermierii: Demisia şefului Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură
04 noiembrie 2015, 16:53 Realitatea moldovenească views 5349

Fermierii: Demisia şefului Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură

Şeful Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, Petru Maleru, este acuzat de un grup de fermieri că a avantajat compania Caravita la obţinerea subvenţiilor. Zeci de agricultori din raionul Orhei au cerut astăzi demisia oficialului.

Fermierii au mai solicitat crearea unei comisii speciale în cadrul Ministerului Agriculturii, care să investigheze fraudele și să recupereze subvențiile acordate ilegal.

Agricultorii din raionul Orhei au semnat o rezoluție prin care își manifestă nemulțumirea față de activitatea Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi.

Fermierii mai sunt deranjaţi de modul în care au fost distribuite subvențiile. Drept dovadă, aceştia au invocat faptul că firma Caravita, condusă de Ion Rusu, naşul de cununie al lui Vlad Filat, a obţinut în perioada 2013 - 2014 subvenţii de aproape 10 milioane de lei.

Asta în timp ce alţi agricultori au primit compensaţii cu întârziere.

Fermierii cer ca subvențiile să fie achitate per hectar.

Autoritățile din raionul Orhei vor înmâna rezoluția Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli.

"Pe parcursul ultimelor trei luni și poate și din cauza secetei care a fost, nemulțumirile s-au aplificat la maxim. Conducerea raionului Orhei nu poate să rămână echidistantă sau în afara solicitărilor care vin de jos de la producătorul agricol", a declarat președintele raionului Orhei, Tudor Golub.

Directorul Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

demisie , agricultura , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.