13 octombrie 2015, 16:31 Realitatea moldovenească views 9446
6 ani de închisoare pentru reamenajarea scărilor din parcul Valea Trandafirilor
13 octombrie 2015, 16:31 Realitatea moldovenească views 9446

6 ani de închisoare pentru reamenajarea scărilor din parcul Valea Trandafirilor

Tânărul activist Adrian Pleșca a lansat recent un proiect de reamenajare a scărilor din parcul „Valea Trandafirilor". Alături de mai mulți tineri, aceștia au renovat scările și au decis să le decoreze cu ornamente tradiționale.

În această dimineață, tânărul a primit un apel telefonic prin care a fost anunțat că ar putea fi dat în judecată pentru huliganism. Tânărul riscă 6 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, informează Agora.

„Astăzi de dimineață am fost telefonați de careva persoane din Procuratura mun. Chișinău care ne-au anunțat că o persoană pe nume Alexei Dimitrov a scris un demers împotriva noastră. Anume acel activist care a intervenit în procesul de pictare a scării. Proiectul „Orașul Meu” a fost acuzat de huliganism, samavolnicie și vandalism ceea ce înseamnă aproximativ 6 ani de închisoare conform Codului Penal. Domnul în cauză a lansat mai multe acuzații în ultimul timp la integritatea proiectului Orașul Meu și a înjurat toate persoanele care aveau o părere diferită de cea a lui lansând mai multe provocări în adresa membrilor echipei proiectului și a persoanelor care susțin activitatea noastră”, menționează Adrian Pleșca.

În viitorul apropiat, acesta urmează să fie contactat oficial de Procuratură pentru a da explicații. Tânărul a declarat este pregătit de acest lucru având toate documentele pentru proiect în regulă. „Avem avizarea arhitectului-șef, a preturii Botanica cât și a Spațiilor Verzi.”, menționează tinerii.

„Mie îmi pare rău că în Moldova dacă vrei să furi miliarde, devii primar de orașe, dar, dacă faci proiecte pentru comunitatea ta, ești fugărit prin judecăți. Noi continuăm lupta și nu ne dăm bătuți pentru că știm că avem în spatele nostru o societate întreagă care ne susține”, a mai spus tânărul. 

 

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

parc , inchisoare , procuror

Comentarii

 (4)
  • #4 tamara Răspunde Citează selecţia
    если за такую красивую лестницу дают 6 лет тюрьмы, то сколько лет дадут тем, кто ворует миллиарды ?
  • #3 noi Răspunde Citează selecţia
    система правосудия базируется на принципах справедливости:
    - украл (простите вывел) энную сумму денег из банка - все ништяком;
    - разрисовал серую унылую лестницу - на нары подлеца)))
  • #2 andrei Răspunde Citează selecţia
    фотография №2 - дешёвый Фотошоп.
  • #1 Ion Răspunde Citează selecţia
    А где вы живёте? В стране без закона!!!! Вон у знакомых в центральном парке на мальчика несовершеннолетнего напали 6 человек, хорошо люди подоспели. И что? мелкое хулиганство штраф 200лей. 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1626
Populația:
1280 locuitori

Furceni este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1280 de oameni. Satul Furceni a fost menționat documentar în anul 1626.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.