09 septembrie 2015, 14:19 Realitatea moldovenească views 5684
Valeriu Streleţ: Nu văd temei ca Guvernul să demisioneze
09 septembrie 2015, 14:19 Realitatea moldovenească views 5684

Valeriu Streleţ: Nu văd temei ca Guvernul să demisioneze

Premierul Valeriu Streleţ spune că este gata să se întâlnească cu protestatari zilele următoare, poate chiar miercuri, însă nu vede motive ca să demisioneze. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Moldova în direct" de la postul public de televiziune "Moldova 1", transmite IPN.

Demisia Guvernului ar putea conduce la o serie de probleme sistemice care s-ar finaliza cu un colaps. Nu înţeleg de ce cer demisia Guvernului. Noi în cele 5 săptămâni şi şase zile am muncit foarte mult, am pus bazele unor procese care să soluţioneze problemele revendicate de către protestatari. Am reuşit să lichidăm datoriile la subvenţiile pentru agricultori, am evitat anularea dreptului pentru ţara noastră de a elibera Carta Verde. Am iniţiat procesul de lichidare a băncilor implicate în furtul miliardelor", a spus şeful cabinetului de miniştri.

Valeriu Streleţ susţine că organizatorii protestelor urmăresc alte scopuri decât cele ale protestatarilor. „Am tot respectul faţă de protestatari. Sunt sigur că oamenii care protestează ar fi avut alte revendicări decât cele formulate de către liderii Platformei „DA". Oamenii ar fi cerut majorarea salariilor, anularea tarifelor majorate etc. Organizatorii protestelor vor să distrugă totul", a spus Streleţ.

Premierul a spus că este gata pentru un dialog cu liderii Platformei „DA", să le prezinte un raport asupra activităţii Guvernului şi o foaie de parcurs pentru redresarea situaţiei, însă este sceptic că acest dialog se va finaliza cu succes. „Ei nici nu vor să audă, urmăresc alte interese. Nu văd dorinţa de compromis a grupului de lideri, situat în faţa acestor protestatari", a adăugat Streleţ.

Valeriu Streleţ s-a arătat deranjat de etichetările „hoţ" şi „criminal" care i-au fost atribuite de la tribuna din PMAN. „Mă simt ofensat. Nu sunt hoţ. Am şi mulţi colegi oneşti, care nu sunt hoţi. Unii lideri ai Platformei „DA" ar trebui să-şi ceară scuze", a spus premierul.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Streleț , guvern , demisie , protest , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.