06 septembrie 2015, 14:00 Realitatea moldovenească views 13064
Avantajele si dezavantajele Internetului “moldovenesc”
06 septembrie 2015, 14:00 Realitatea moldovenească views 13064

Avantajele si dezavantajele Internetului “moldovenesc”

În Moldova sunt create toate condiţiile pentru dezvoltarea internetului, însă aceste oportunităţi nu sunt valorificate. Potrivit unei companii ce furnizeaza servicii Internet, avantajele Internetului de la noi consta in viteza înaltă de conectare, care este una din cele mai mari nu doar în Europa, ci şi în toată lumea, preţul relativ mic la acest serviciu si posibilitatea achitarii serviciilor online.

Exista insa si dezavantaje, spun reprezentantii companiilor de servicii Internet. Un neajuns esenţial al Internetului în Moldova este faptul că cea mai mare parte a traficului pleacă în alte ţări. Un exemplu concludent sunt popularele Odnoklassniki, Facebook şi Youtube. Aceste trei site-uri, împreună cu Google, sunt unele din cele mai populare servere din Moldova, dar care sunt de origine străină. Un alt neajuns este răspândirea publicităţii prin bannere, cu toate că peste hotare demult nu mai este folosita aceasta metoda de publicitate.

Femeile din R. Moldova petrec cel mai mult timp în faţa computerului

Republica Moldova ocupă locul patru printre ţările europene conform ritmului de răspândire a Internetului . Acest fapt se datorează trecerii peste conexiunile la reţea mai puţin avansate si utilizarea imediata a ultimului model – internet de bandă largă. In acest mod, Moldova a devenit lider printre ţările din lume, care folosesc această tehnologie (90 % în ţară comparativ cu indicatorul de 50% din lume).

Internet vs. televiziune

Nu este deloc ambiţios daca afirmam că internetul devine mai popular decât televiziunea. Conform datelor prezentate de TNS Moldova, cetăţeanul din Republica Moldova, în medie pe săptămână a petrecut 930 minute în internet şi 929 în faţa televizorului. Deocamdata, diferenţa constituie doar 1 minut, dar potrivit sondajelor de opinie, necesitatea de a utiliza Internetul are tendinţa să crească în continuare.

Intr-o tara "saraca" toti au tablete si smartphone-uri

Potrivit datelor BATI, tot mai mulți oameni au început să navigheze pe Internet prin intermediul smartphone-urilor și tabletelor. Timp de 2 ani, a crescut cu 4 procente numarul de utilizatori Internet care folosesc tableta, si cu 5 la suta – cei care folosesc smartphone-ul.

O noua moda - magazinele on-line

Directorul BATI, Stanislav Popov, recunoaste ca a crescut și numărul de clienți ai magazinelor on-line, ceea ce permite cresterea volumului de publicitate pe internet. "Agenții economici sunt tot mai axati pe piața de publicitate on-line pentru a-si putea promova produsele", a spus Stanislav Popov.

Biroul de Audit al Tirajelor şi Internetului a implementat in acest sens un sistem nou - Studiul de Măsurare a Traficului pe Internet - care permite furnizarea pentru cumpărătorii, dar şi vânzătorii de spaţiu publicitar, date corecte şi precise cu privire la traficul şi audienţa unui portal media.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.