26 iulie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 8064
Numărul migranților moldoveni în Rusia a scăzut
Foto: trm.md
26 iulie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 8064

Numărul migranților moldoveni în Rusia a scăzut

Comparativ cu luna iulie anul trecut, numărul cetăţenilor migranţi în Rusia din Republica Moldova a scăzut cu 8%, din Tadjikistan - 15%, Uzbekistan - 16%, Kîrgîzstan - 6%- în schimb, numărul cetățenilor din Belarus și Kazahstan a crescut cu 32 și 20%, respectiv, în timp ce numărul ucrainenilor a crescut cu 40%.

De remarcat faptul că numărul lucrătorilor migranți din Rusia nu s-a diminuat, în ciuda părerii că din cauza devalorizării rublei, Rusia și-a pierdut atractivitatea în calitate de angajator.

Potrivit Serviciului Federal de Migrație, la începutul lunii iulie 2015, în Rusia se aflau circa 9 mil. 200 de mii. de cetățeni din țările CSI (un an în urmă numărul străinilor sosiţi era estimat ca fiind de 8 mil. 900 mii.).

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

Moldova , moldovenii , Rusia , migratie

Comentarii

 (1)
  • #1 vanessa Răspunde Citează selecţia
    Их меньше не стало, просто они все получают российские паспорта по программе переселения, чтоб ездить на заработки без проблем
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.