17 iulie 2015, 09:40 Realitatea moldovenească views 7793
Subiectul istoriei și limbii moldovenești provoacă dezbateri la biroul google
17 iulie 2015, 09:40 Realitatea moldovenească views 7793

Subiectul istoriei și limbii moldovenești provoacă dezbateri la biroul google

«Nu toți din echipa Google din Dublin știu în ce limbă vorbesc moldovenii și ce istorie împărtim cu România. De obicei acest subiect invită la dezbateri mai lungi și interesante». Despre aceasta a declarat moldoveanca Camlia Chitic, angajată la biroul Google din Dublin fiind întrebată în cadrul unui interviu pentru moldova.org «Ce știu colegii tăi despre Moldova?».

De asemenea, drept răspuns la întrebarea «Mai ai colegi din R.M.?» Camеlia Chitic a adaugat că în echipa în care lucrează mai sînt 2 persoane din Republica Moldova, iar în Google comunitatea de basarabeni/moldoveni este destul de mare atît în birourile din Europa, cît și din Statele Unite ale Americii.

Reamintim că informații despre Etnogeneza moldovenilorLimba moldoveneascăApartenența la NațiuneContribuția moldovenilor la crearea României și Rolul culturii moldovenești la crearea culturii României, pot fi vizualizate la compartimentul «NOI, MOLDOVENII» a proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

cultura , istoria , munca , Google , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.