24 iunie 2015, 15:43 Realitatea moldovenească views 7192
Particularităţile votării în turul II de scrutin. ALEGERI 2015
Foto: cec.md
24 iunie 2015, 15:43 Realitatea moldovenească views 7192

Particularităţile votării în turul II de scrutin. ALEGERI 2015

Alegătorii care, în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare conform reşedinţei existente la data de 14 iunie curent. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală în cadrul şedinţei de marţi, 23 iunie. De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secţiile de votare conform domiciliului sau reşedinţei şi vor fi incluşi în lista electorală suplimentară, transmite IPN.

Alegătorii a căror reşedinţă a expirat în această perioadă vor putea vota în secţia de votare în raza căreia îşi au domiciliul, dacă în circumscripţia respectivă se va desfăşura turul al doilea al alegerilor locale generale. Potrivit deciziei CEC, persoanele care deţin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluşi în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secţiei de votare respective.

În aceeaşi şedinţă, Comisia a aprobat instrucţiunea privind procedura de renumărare a buletinelor de vot la alegerile locale. Documentul stabileşte că renumărarea buletinelor de vot se dispune de instanţa de judecată abilitată cu confirmarea rezultatelor alegerilor în circumscripţia respectivă şi are loc în cel mult 7 zile calendaristice de la data adoptării hotărârii privind renumărarea voturilor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

CEC , Moldova , alegeri , voce , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.