17 iunie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 6387
Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească
Foto: livejournal.com
17 iunie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 6387

Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească

O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul şedinţei de ieri a Cabinetului de miniştri, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi instituit prin reorganizarea celor 5 Staţii Zonale de Asistenţă Medicală Urgentă (SZAMU) şi a substaţiilor din subordine: Institutul de Medicină Urgentă, SZAMU „Centru", „Sud", „Nord", „UTA Găgăuzia", precum şi a staţiilor similare din raza municipiului Chişinău.

Instituirea Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească îşi propune ca obiectiv eliminarea divergenţelor în calitatea prestării serviciilor, dar şi a abordării neuniforme a politicilor din domeniu. Instituţia nou-creată se va afla în subordinea Ministerului Sănătăţii şi va avea statut de instituţie medico-sanitară publică, cu autofinanţare.

Astfel, va fi creată o structură omogenă, un serviciu bine organizat la nivel național, care va gestiona eficient toate staţiile şi substaţiile din subordine, aflate pe întreg teritoriul ţării. Implementarea proiectului în cauză nu va genera cheltuieli financiare suplimentare, dimpotrivă, va genera economii datorită reducerii masive a aparatului administrativ care activează în prezent la cele cinci instituţii.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , ajutor , medicina , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.