12 iunie 2015, 10:03 Realitatea moldovenească views 6670
21 de tineri au câştigat un concurs de granturi (VIDEO)
Foto: facebook.com
12 iunie 2015, 10:03 Realitatea moldovenească views 6670

21 de tineri au câştigat un concurs de granturi (VIDEO)

Circa 21 de tineri din Republica Moldova au intrat în posesia unor premii valoroase, oferite în cadrul Concursului Naţional de Business, relatează Mesager.

Lilia Untu are o mică întreprindere. Cei cinci angajaţi confecţionează chipiuri pentru angajaţii structurilor de forţă. Cu premiul în valoare de 90 de mii de lei, tânăra spune că ar putea să-şi extindă afacerea.

„Am pornit de la un hobby și am ajuns să creăm o afacere. Am început de la croiala de mână. Deja acum am început să modernizăm afacerea și confecționăm caschete de serviciu pentru toate structurile de stat din Moldova", afirmă Lilia Untu.

În cadrul Concursului, participanții au concurat pentru granturi de inițiere a afacerii, acumulând cunoștințe în elaborarea unui plan de afaceri. Anul acesta, de premii s-au învrednicit 21 de tineri antreprenori.

„Avem afaceri la Edineț, Cahul, Cantemir. Până în 2012, dădeam premii de încurajare, de o mie sau două mii de dolari și nu era suficient să dezvolți afacerea. Premiul mare a fost de zece mii de euro", susține Aurelia Brăguța, coordonator proiect.

Premiul mare în valoare de 180 de mii de lei l-a câștigat Alexei Micu din Şoldăneşti. Tânărul antreprenor deţine o livadă de nuci.

Concursul este organizat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri, cu susținerea partenerilor locali și a unei fundații elvețiene.

„Noi susținem tinerii, deoarece considerăm activitatea lor importantă. Moldova este una din cele mai sărace ţări din Europa și prin susţinerea tinerilor apar premise pentru dezvoltarea economică ţării", declară Nicholas Colloff, director executiv, fundație elvețiană.

Valoarea totală a granturilor câștigate de tinerii din Moldova este de un milion 870 de mii de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , bani , business , moldovenii , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.