22 aprilie 2015, 17:22 Realitatea moldovenească views 7660
Gherman: Păstrarea identităţii minorităţilor naţionale este o prioritate pentru R. Moldova
22 aprilie 2015, 17:22 Realitatea moldovenească views 7660

Gherman: Păstrarea identităţii minorităţilor naţionale este o prioritate pentru R. Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut ieri (21 aprilie 2015), o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid Thors, care efectuează o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre promovarea integrării minorităților naționale în societate, situația din UTA Găgăuzia și necesitatea includerii autonomiei în procesele de dezvoltare economică şi integrare europeană, precum și despre situația şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

„Coeziunea interetnică reprezintă o condiţie indispensabilă a stabilităţii politico-sociale, iar păstrarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase a minorităţilor naţionale este o prioritate pentru autoritățile R. Moldova", a menționat ministrul Natalia Gherman. În context, șefa diplomației de la Chișinău a adus mulțumiri Înaltului Comisar pentru proiectele realizate în R. Moldova privind instruirea lingvistică a minorităților naționale.

La rîndul său, dna Astrid Thors a apreciat discuția productivă cu privire la modul în care instituția sa poate sprijini autoritățile Republicii Moldova în implementarea reformelor în conformitate cu standardele europene, inclusiv în ceea ce privește protecția drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Sursa: www.mfa.gov.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.