17 aprilie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 6342
A 18-a ţară care a ratificat Acordul de Asociere  RM UE
17 aprilie 2015, 11:08 Realitatea moldovenească views 6342

A 18-a ţară care a ratificat Acordul de Asociere RM UE

Franța a ratificat ieri Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE. Informația a fost confirmată pentru agenție de șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Taban, informează MOLDPRES.

Ratificarea a avut loc în cadrul Adunării Naționale. În timpul dezbaterilor, deputații francezi au menționat că "R. Moldova este cea mai democratică țară din vecinătatea estică a UE și cel mai francofon și francofil stat din Europa de Est".

Astfel, Franța este a 18-a țară care a ratificat documentul după România, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania, Olanda, Cehia și Marea Britanie.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie același an, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate cele 28 de state membre ale UE.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.