25 februarie 2015, 11:27 Realitatea moldovenească views 9565
Descoperirea savanţilor moldoveni a fost remarcată la nivel mondial
25 februarie 2015, 11:27 Realitatea moldovenească views 9565

Descoperirea savanţilor moldoveni a fost remarcată la nivel mondial

Salt tehnologic răsunător. O descoperire a savanţilor moldoveni a fost remarcată la nivel mondial. Meritul le aparţine academicianului Ion Tighineanu, discipolul său Eduard Monaico şi profesorului german Kornelius Nielsch.

Aceasta este printre cele mai impresionante elaborări în nanotehnologii, raportate în revistele ştiinţifice internaţionale la începutul anului 2015. Potrivit portalului NanotechWeb.org, descoperirea savanţilor ar putea fi folosită la distrugerea celulelor cancerigene.

Printre lucrările selectate de publicaţia ştiinţifică, pe parcursul lunii februarie, se regăsesc lucrări ale savanţilor din SUA, Marea Britanie, Israel, Elveţia, Olanda, Italia, Coreea, China, Germania şi Republica Moldova, inclusiv o elaborare a profesorilor Konstantin Novoselov şi Andre Geim, laureaţi ai Premiului Nobel în fizică (anul 2010).

Prezenţa în topul elaborărilor nanotehnologice, remarcate la Londra, este un caz de mare succes pentru savanţii noştri şi o oportunitate excelentă de promovare a imaginii Republicii Moldova la scară globală, se spune în comuncatul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

savanti , moldovenii , stiinta , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
484 locuitori

Leca este un sat din cadrul comunei Antoneşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de oameni. Satul Leca a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.