31 decembrie 2014, 11:18 Realitatea moldovenească views 7628
22 de deputaţi vor decide privind mandatul pînă pe 8 ianuarie
Foto: trm.md
31 decembrie 2014, 11:18 Realitatea moldovenească views 7628

22 de deputaţi vor decide privind mandatul pînă pe 8 ianuarie

22 de deputaţi din noul Legislativ vor trebui să aleagă între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă cu acesta. Termenul limită este 8 ianuarie, la 30 de zile de la data validării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională. Declaraţia a fost făcută pentru IPN de secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Andrei Volentir.

Printre deputaţii PSRM sunt șase persoane care deţin funcţii incompatibile cu mandatul de parlamentar. Este vorba de administratori sau directori de SRL-uri. PLDM are o persoană cu funcţie incompatibilă – un preşedinte de raion. În fracţiunea PCRM sunt cinci persoane care vor trebui să decidă dacă rămân parlamentari sau îşi păstrează funcţia deţinută – un preşedinte de raion, doi primari, un vicepreşedinte de raion şi un redactor-şef la un ziar.

În PDM sunt trei persoane - un primar, un vicepreşedinte al Adunării Populare din Găgăuzia şi un preşedinte de raion. Cei mai mulţi deputaţi care vor trebui să facă o alegere până pe 8 ianuarie sunt la PL, șapte la număr. Printre ei este şi primarul capitalei, câţiva şefi de direcţie la Primăria Chişinău şi câţiva directori de SRL-uri.

Pe această listă nu sunt incluşi actualii miniştri în exerciţiu, care şi-au încheiat mandatul şi rămân să activeze doar până la învestirea noului guvern.

Potrivit Codului Electoral, deputatul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate de funcţie va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , parlament , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.