25 noiembrie 2014, 11:40 Realitatea moldovenească views 10556
Scenariul ucrainean s-ar putea repeta în Moldova, - Marian Lupu
Foto: dp.ru
25 noiembrie 2014, 11:40 Realitatea moldovenească views 10556

Scenariul ucrainean s-ar putea repeta în Moldova, - Marian Lupu

Anumite partide politice, susţinute de grupări extremiste, vor să repete scenariul ucrainean în Republica Moldova, a declarat liderul Partidului Democrat în cadrul emisiunii „Replica" de la postul de televiziune „Prime", transmite IPN.

Potrivit lui Lupu, unele partide antrenate în cursa electorală vor să ajungă în Parlament pentru a destabiliza situaţia din ţară. „Ei ştiu că nu vor întruni numărul necesar de voturi, pentru a forma o majoritate parlamentară. Dar este un proces bine gândit. Misiunea lor e să ajungă în Parlament, ca să blocheze activitatea lui, iar mai apoi şi formarea guvernului. Mesajele cu caracter violent ale acestor politicieni vor fi preluate de aceste organizaţii extremiste cu membri antrenaţi. Oricum s-ar numi aceste organizaţii, numai organizaţii neguvernamentale nu sunt. Sarcina lor este mult mai profundă, să se verse prima picătură de sânge, ca să arunce ţara în haos", a spus Lupu.

Liderul PDM şi-a exprimat regretul că o bună parte din populaţie este debusolată şi nu cunoaşte care este realitatea. „Activiştii acestor partide nu le spun oamenilor despre scenariile lor adevărate. Oamenilor li s-a băgat în cap că integrarea europeană înseamnă pierderea suveranităţii, ceea ce este un mesaj fals. La fel, este fals că integrarea europeană impune deteriorarea relaţiilor cu Estul. Misiunea partidelor proeuropene este de a spune oamenilor adevărul, ca să ştie ce urmăresc de fapt liderii partidelor extremiste", a conchis Lupu.

Victor Chirilă, director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni, că nu crede că ar exista o bază socială solidă pentru partidele şi organizaţiile extremiste, dar nici nu exclude că există o parte din populaţie care totuşi a căzut pradă mesajelor false ale partidelor extremiste. „A mai rămas o săptămână până la alegeri şi autorităţile statului ar trebui să ia măsuri urgente. Este necesar să se explice în şcoli copiilor de a nu se lăsa pradă provocărilor, poliţia de frontieră să fie mai vigilentă la verificarea celor care sosesc în această perioadă în Republica Moldova, să fie întărită paza instituţiilor statului. Totodată, trebuie de comunicat cu asociaţiile minorităţilor etnice pentru a nu se admite implicarea reprezentanţilor acestora în provocări", a spus Chirilă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Marian Lupu , protest , Moldova , alegeri , Ucraina

Comentarii

 (1)
  • #1 gygy Răspunde Citează selecţia
    В статье не правда - это в Украине повторился молдавский сценарий 2009 года, но более жестоко!!!! 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
3564 locuitori

Avdarma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Avdarma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3564 de oameni. Satul Avdarma a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.