03 noiembrie 2014, 11:15 Realitatea moldovenească views 10882
Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina
Foto: vfokuse.md
03 noiembrie 2014, 11:15 Realitatea moldovenească views 10882

Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a fost declarat persona non grata în Ucraina. Polițiştii de frontieră de la punctul vamal Mirnoe i-au interzis, azi dimineaţă, accesul pe teritoriul ucrainean, fără a explica motivul.

Başcanul, împreună cu soţia sa, se deplasau în localitatea Vinogradovka, din regiunea Odesa, unde urma să participe la deschiderea unei case de cultură, însă nu a mai ajuns la destinaţie. Potrivit Poliţiei de Frontieră, granicierii din Ucraina i-au anunțat pe omologii săi din Moldova despre interdicția aplicată lui Formuzal, fără a preciza însă motivul.

Solicitat de Jurnal TV, consilierul lui Mihail Formuzal a confirmat acest lucru, dar a refuzat să ofere detalii. Başcanul nu a fost de găsit însă pentru a oferi o reacţie. Nici reprezentanţii Ministerului de Externe nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Sursa: www.jurnaltv.md

Comentarii

 (1)
  • #1 valerii Răspunde Citează selecţia
    Формузал - сепаратист антимолдован и анти Молдавского государства  - ему давай Таможенный союз потому как сам решил. И плюёт он на то что  в Таможенный союз входят Страны! Неблагородного безродного  кто будет уважать? Не считая (любимых) оккупантов.<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.