15 octombrie 2014, 15:59 Realitatea moldovenească views 7781
Expert: Mai mult de 40% din locuitorii Moldovei vor să părăsească ţara
Foto: newsmoldova.md
15 octombrie 2014, 15:59 Realitatea moldovenească views 7781

Expert: Mai mult de 40% din locuitorii Moldovei vor să părăsească ţara

Potrivit sondajelor opiniei publice, care au fost efectuate recent, 43% din locuitorii Moldovei vor să se stabilească cu traiul peste hotare, a declarat pentru agenţia News-Moldova Mihail Sidorov, conducătorul Centrului analitic de informaţii pe lîngă Congresul conaţionalilor ruşi din Moldova, specialist în drepturile omului.

Potrivit lui, astăzi, majoritatea problemelor cu care vin oamenii la Centru sunt cele de migraţie.

„Potrivit datelor Serviciului federal de migraţie din Rusia, 250 de mii de cetăţeni ai Moldovei au probleme cu intrarea şi aflarea pe teritoriul FR. Puteţi să vă imaginaţi cîte adresări avem cu această problemă!", a spus Sidorov.

El a mai adăugat că „centrul nu face agitaţie printre cetăţeni să plece în Rusia, dar cînd e vorba de compatrioţii ruşi care locuiesc în Moldova să-şi schimbe locul de trai, atunci se fac cu ei anumite consultaţii".

Sursa: newsmoldova.md

Cuvinte cheie:

migratie , Moldova , populatia , statistica

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Вот вам  „ Правительство Молдовы“  до чего довели народ. Нормальные правители, давно -бы подали в отставку от стыда.   А этим отморозкам --хоть бы что. Толстокожие.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.