24 septembrie 2014, 14:22 Realitatea moldovenească views 9967
Sondaj: Preferințele electorale ale moldovenilor
Foto: inprofunzime.md
24 septembrie 2014, 14:22 Realitatea moldovenească views 9967

Sondaj: Preferințele electorale ale moldovenilor

Sase partide ar intra in parlament, potrivit unui sondaj realizat de Asociatia Politologica, organizatie ce a facut ultimul studiu in 2011. Cercetarea arata ca Renato Usatii, desi nu are inca un partid, ar fi pe locul trei in topul preferintelor moldovenilor.

Autorii sondajului - "Asociatia Politologica" sustin ca studiul a fost realizat pe un esantion de 1212 persoane din 73 de localitati. Astfel, cercetarea arata ca in acest moment:

INTENŢIA DE VOT

PCRM- 28,8%

PLDM- 15,1%

Partidul lui Renato Usatâi - 10,1%

PD- 6,7%

PL- 6,5%

PSRM- 6,2%

"Putin peste 28 la suta dintre moldoveni si-ar da votul pentru comunisti, 15 la suta pentru PLDM. Pe locul trei- surpriza- partidul lui Renato Usatai, care in acest moment nici macar nu este inregistrat. Democratii, liberalii si socialistii ar intra si ei in parlament, cu peste 6 procente."

Cam aceeasi tendinta este si la capitolul incredere in politicieni. Astfel, potrivit sondajului, de cea mai mare incredere se bucura:

Vladimir VORONIN - 23,4%

Vlad Filat - 15%

Renato USATÎI - 11,3%

Marian LUPU- 7,7%

"Vladimir Voronin, urmat de Vlad Filat si, din nou, Renato Usatai."

Autorii studiului au vorbit cel mai mult despre cresterea lui Usatii in sondaje, si mai putin despre restul actorilor politici.

Valeriu MOSNEAGA, REPREZENTANT ASOCIATIA POLITOLOGICA: "Lumea vrea oameni noi si fenomenul Renato Usatai este asta".

Asociatia Politologica nu este o organizatie foarte activa. Ultimul sondaj realizat de ei a fost in 2011, in ajunul alegerilor locale. Marja de eroare a studiului prezentat astazi este de 3 procente.

Sursa: inprofunzime.md

Cuvinte cheie:

partide , Moldova , alegeri , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.