21 august 2014, 15:46 Realitatea moldovenească views 9409
În Moldova au demarat conferinţele pedagogice
21 august 2014, 15:46 Realitatea moldovenească views 9409

În Moldova au demarat conferinţele pedagogice

Profesori şi manageri şcolari din întreaga ţară vor participa, în perioada 20 august - 6 septembrie, la tradiţionalele conferinţe pedagogice raionale şi municipale. Întrunirile din anul curent vor avea genericul „Acces, relevanţă, calitate în educaţie - competenţe pentru prezent şi viitor".

Potrivit Ministerului Educaţiei, conferinţele pedagogice din fiecare unitate teritorial-administrativă vor fi precedate de conferinţe în fiecare instituţie de învățămînt și de ateliere de lucru la nivel de raion în cadrul cărora se vor discuta domenii relevante ale procesului educațional, se vor evidenția succesele obținute în anul precedent de studiu, se vor analiza problemele cu care se confruntă cadrele didactice și instituțiile de învățămînt. De asemenea, se vor trasa perspectivele de dezvoltare și de asigurare a accesului, relevanței și calității educației în anul de învățămînt 2014-2015.

Participanții la conferințele pedagogice vor constata rezultatele anului de studiu precedent și vor discuta obiectivele prioritare pentru următorul an de învățămînt în contextul schimbărilor care au loc în domeniul educației din Republica Moldova.

Printre subiectele abordate în cadrul conferințelor se numără aplicarea noii metodologii de organizare a examenului de bacalaureat, prin care Ministerul Educației și-a propus să excludă frauda și să asigure evaluarea corectă și bazată pe merite. La fel, vor fi puse în discuție și prevederile noului Cod al Educației, document care vine să asigure calitatea instruirii și educației. Participanții vor pune în discuție schimbările care vor avea loc în sistem după aprobarea Codului, provocările și oportunitățile pentru profesori, directori și elevi.

Primele conferințe vor avea loc în raioanele Orhei, Nisporeni și Dubăsari. La toate întrunirile pedagogilor vor participa și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Potrivit organizatorilor, scopul conferințelor este de a asigura o platformă pentru dezbateri profesionale privind problemele actuale și de perspectivă ale educației și învățămîntului din Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

studii , Moldova , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.