23 iulie 2014, 12:21 Realitatea moldovenească views 8171
Presa rusă: Ucraina va încerca să impună retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria
Foto: vfokuse.md
23 iulie 2014, 12:21 Realitatea moldovenească views 8171

Presa rusă: Ucraina va încerca să impună retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

Autoritățile ucrainene au de gînd să denunțe acordurile cu Rusia cu privire la prezența pacificatorilor ruși în Transnistria, cu scopul de a impune retragerea acestora din zona de conflict, scrie agenția de presă Itar-Tass făcînd referire la o sursă din cercurile militar-diplomatice apropiată negocierilor privind soluționarea conflictului transnistrean, transmite UNIMEDIA.

„După ce au eșuat în tentativa de a exclude Rusia din Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră (Blackseafor), autoritățile de la Kiev au decis să se răzbune pe altă direcție a politicii sale anti-ruse. Acum, ei au de gînd să ceară retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria", a declarat sursa.

Potrivit acesteia, este vorba de denunțarea a două documente: Acordul privind organizarea efectuării transporturilor militare și Acordul privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei a forţelor militare rusești, temporar staţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Autoritățile Ucrainei au de gînd să motiveze denunțarea acordurilor evocînd precedentul anexării Crimeii și Sevastopolului, cînd Rusia a denunțat unilateral în luna aprilie a acestui an, patru acorduri cu privire la Flota Mării Negre. „Kievul este de părere că acum au temei juridic pentru măsuri similare împotriva Moscovei", a precizat sursa.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Rusia , Ucraina , Moldova , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
86 locuitori

Mîrzoaia este un sat din cadrul comunei Iurceni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Mîrzoaia a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.