17 iulie 2014, 12:14 Realitatea moldovenească views 8234
Republica Moldova va avea mai multe municipii
17 iulie 2014, 12:14 Realitatea moldovenească views 8234

Republica Moldova va avea mai multe municipii

Oraşele Cahul, Orhei, Soroca şi Ungheni vor obţine statut de municipiu. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege avizat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Proiectul vizează completarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova şi a fost înaintat de un grup de deputaţi.

Potrivit autorilor proiectului, statutul de municipiu va remarca importanţa acestor oraşe şi le va acorda posibilitatea majorării veniturilor în bugetele acestor localităţi.

Marcel Răducan, ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a propus ca şi oraşelor Edineţ şi Hînceşti să le fie atribuite statutul de municipiu.

În prezent statut de municipiu au oraşele Chişinău, Bălţi, Comrat, Bender şi Tiraspol.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , teritoriu , oraș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.