12 mai 2014, 15:35 Realitatea moldovenească views 8257
Elevii moldoveni participă la competiţia de proiecte ştiinţifice „Intel ISEF 2014”
Foto: trm.md
12 mai 2014, 15:35 Realitatea moldovenească views 8257

Elevii moldoveni participă la competiţia de proiecte ştiinţifice „Intel ISEF 2014”

Patru elevi din Republica Moldova, câştigători ai Concursului naţional de ştiinţe şi inginerie „Mold SEF-2014", participă în perioada 11-16 mai la finala internaţională Intel ISEF, care are loc la Los Angeles, SUA.

Potrivit Ministerului Educației, din echipa Republicii Moldova fac parte Diana Marusic, elevă în clasa a X-a la LT „Ion Creangă" cu proiectul „Mediul de dezvoltare integrat vocal pentru persoanele cu deficienţe de vedere"; Dumitru Savva, elev în clasa a XI-a la LT „Orizont" cu cercetarea cu privire la integrarea unui limbaj compilat în mediul unui limbaj interpretat pentru obţinerea performanței maxime, precum şi Anastasia Jeleznîi şi Dumitru Gînju, elevi în clasa a X-a la LT „Mihai Marinciuc" şi respectiv în clasa a IX-a la LT „Dante Alighieri" cu proiectul „Viţa de vie sănătoasă fără metale grele".

Astfel, reprezentanții Republicii Moldova participă pentru a doua oară la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume. La concurs participă peste 1700 de elevi din peste 70 de ţări.

Proiectele celor patru elevi din Republica Moldova au fost acceptate de comitetul ştiinţific al Concursului "Intel ISEF 2014" pentru jurizare. Câștigătorii concursului vor fi anunţaţi pe data de 16 mai curent.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

elevi , stiinta , concurs , SUA , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.