07 aprilie 2014, 15:10 Realitatea moldovenească views 10279
A fost desemnată cea mai verde şcoală din R. Moldova
Foto: moldpres.md
07 aprilie 2014, 15:10 Realitatea moldovenească views 10279

A fost desemnată cea mai verde şcoală din R. Moldova

Liceul Teoretic din satul Mălăieştii Noi, raionul Criuleni s-a clasat pe locul I, fiindu-i acordat titlul „Cea mai verde şcoală din R. Moldova" în cadrul concursului naţional „Pentru o şcoală ecologică", desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2013 – 1 martie 2014, informează MOLDPRES.

Potrivit unor surse din Aparatul preşedintelui raionului, concursul a fost lansat de Mişcarea Ecologistă din Moldova în cadrul Proiectului „Schimbările climatice – de la conştientizare la acţiune" şi organizat cu scopul de a forma, a aprofunda comportamentul ecologic al tinerei generaţii şi a-i face pe elevi să înţeleagă problemele ecologice majore existente la momentul actual.

La concurs au participat instituţiile de învăţămînt primar, gimnazial şi liceal din Republica Moldova. În context, pe 4 aprilie, la Liceul Teoretic „Mălăieşti" a avut loc ceremonia de premiere a cîştigătorilor concursului „Pentru o şcoală ecologică". Printre participanţii la ceremonie a fost şi Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova.

Pe durata concursului atît elevii liceului, cît şi profesorii şi părinţii din Mălăieştii Noi s-au implicat activ în desfăşurarea acţiunilor dedicate mediului – colectare de maculatură, colectare selectivă a deşeurilor, expoziţii de desene, toate acestea avînd ca scop protecţia mediului. De asemenea, în localitate au fost organizate concursuri de creaţie literară cu tema „Şi eu iubesc natura!", un tîrg de obiecte pe care copiii le-au realizat din ambalaje, parada costumelor create din materiale reciclabile ş.a.

Cîştigătorul concursului naţional - Liceul Teoretic „Mălăieşti" a fost distins cu diplomă de onoare, titlul „Cea mai verde şcoală" şi un tablou cu imaginea unui loc pitoresc din Republica Moldova. De asemenea, celor mai activi 20 de elevi ai liceului li s-a înmînat cîte un set de materiale educativ-informative, editate de Mişcarea Ecologistă din Moldova.

La finalul evenimentului elevii au prezentat un concert tematic la care au interpretat cîntece şi au recitat poezii despre protecţia mediului, au prezentat o expoziţie de obiecte realizate din ambalaje şi materiale reciclabile.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

concurs , liceu , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1200 locuitori

Bădragii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat în partea de nord-vest a raionului, pe malul rîului Prut la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ şi la 230 km de Chișinău. La 01.07.2008 populaţia satului constituia 1200 de locuitori. Satul Bădragii Noi apare pentru prima dată pe harta judeţului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.