27 martie 2014, 17:04 Realitatea moldovenească views 17450
Serghei Markov prognozează anexarea Transnistriei și întregului sud-est al Ucrainei
Foto: nr2.ru
27 martie 2014, 17:04 Realitatea moldovenească views 17450

Serghei Markov prognozează anexarea Transnistriei și întregului sud-est al Ucrainei

Analistul politic Serghei Markov, personaj adînc implicat în propaganda Kremlinului, prezice aderarea la Federația Rusă a Transnistriei și a sudului și estului Ucrainei. Nu este de acord cu el analistul politic Gleb Pavlovski. Într-o atmosferă de nebunie orice este posibil, dar ar fi războiul cel mai ridicol din istorie – un război rus pentru apeductul în Crimeea, au declarat experții într-un interviu pentru "Eho Moscvî".

Markov consideră că statele vecine cu Rusia - Belarus și Kazahstan – nu au de ce se teme de anexare. "Cred că nu există nicio șansă ca aceasta să fie aplicată față de Kazahstanul de Nord, Belarus sau alții. Acesta poate fi aplicată față de Transnistria și o serie de regiuni din sud-estul Ucrainei, cum ar fi: Lugansk, Harkov, Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, unde, într-adevăr, au loc revolte împotriva huntei ilegale de la Kiev, împotriva terorii bandelor neo-naziste și unde populația necesită o apărare serioasă", - a prezis analistul.

Între timp, Pavlovski, expert rus în tehnici electorale, nu crede că referendumul din Crimeea va deveni un exemplu pentru alte regiuni din Ucraina, deoarece la Kremlin se "evaluează perspectivele confruntărilor". "De altfel, cred că Kremlinul nu este interesat de Ucraina ca atare – Kremlinul este interesat de Rusia", - a subliniat Pavlovski.

El nu este de acord cu opinia experților care sugerează că tulburările în regiunile de est ale Ucrainei vor fi folosite ca pretext pentru introducerea de trupe, inclusiv pentru a soluționa problema asigurării Crimeei cu resurse energetice și apă, care sînt livrate din partea continentală a Ucrainei.

"Într-o atmosferă de nebunie este posibilă, desigur – invazia în Ucraina, dar atunci vom avea de a face deja nu cu Ucraina, ci cu NATO. < ... >. Cred că ar fi războiul cel mai ridicol din istorie, în cazul în care ar fi un război rus pentru apeductul în Crimeea. Cred că, de fapt, absurdul curent ar fi înfrumusețat de un alt absurd, dar acesta ar fi deja al doilea absurd. Nu, eu nu cred că este posibil. Deși mulți cred că acum orice este posibil", - a subliniat analistul.

Cu toate acestea, el a subliniat că sociologia, inclusiv cea rusă, nu confirmă "nicio dorință în țară de a lupta pentru apa pentru Crimeea, nici pentru o altă bucată din Ucraina".

Sursa: nr2.ru

Cuvinte cheie:

Rusia , Transnistria , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.