25 martie 2014, 16:22 Realitatea moldovenească views 8618
Medicii rezidenţi din Moldova pot petrece un stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel
Foto: moldpres.md
25 martie 2014, 16:22 Realitatea moldovenească views 8618

Medicii rezidenţi din Moldova pot petrece un stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel

A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenţi din Moldova care vor face stagiu la cea mai prestigioasă clinică din Israel, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Candidaţii vor fi selectaţi în baza dosarelor pentru un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie şi terapie intensivă. Dosarele pot fi aplicate pe site-ul http://shebafellowship.com/md/oportunitate.

Medicii rezidenţi vor obţine un contract de pînă la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba. Proiectul va acoperi toate costurile de cazare şi transport, plus un salariu lunar de trei mii de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă şi să lucreze în instituţiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

În plus, toţi participanţii vor face gratuit un curs de limba ebraica - noţiuni de bază, oferite de către Centrul Medical Sheba.

Stagiul este posibil la iniţiativa Prim-ministrului Iurie Leancă, care luna trecută a avut la Chişinău o întrevedere cu Eli Davidai, sponsor al cursurilor de perfecţionare de la Centrul Medical Sheba din oraşul israelian Tel Hashomer.

Centrul Medical Sheba este cea mai mare clinică medicală din Israel şi Orientul Mijlociu şi se află în top 10 cele mai bune spitale din lume.

Amintim că la iniţiativa Prim-ministrului, la finele anului 2013, bursele medicilor rezidenţi au ajuns la nivelul salariului de medic începător. În acest sens a fost aprobată o hotărâre de Guvern.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medicina , Israel , moldovenii , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.