17 februarie 2014, 09:45 Realitatea moldovenească views 9041
Protecție mai sigură pentru utilizatorii serviciilor de comunicaţii electronice
Foto: trm.md
17 februarie 2014, 09:45 Realitatea moldovenească views 9041

Protecție mai sigură pentru utilizatorii serviciilor de comunicaţii electronice

Un nou Regulament de furnizare a serviciilor publice de comunicaţii electronice intră în vigoare din 15 februarie. ANRCETI vrea ca furnizorul să informeze cît mai veridic utilizatorii de telefonie fixă, mobilă, TV prin cablu sau cei de Internet despre calitatea serviciului acordat, pînă la încheierea contractului.

„Acest Regulament este elaborat în premieră. Noutatea este că atît furnizorul, cît și utilizatorul au un regulament și au obligația unul față de altul de a respecta prevederile acestuia. Prin acest document au fost lărgite drepturile părților”, a declarat pentru Mesager, Grigore Varaniță, director ANRCETI.

Utilizatorii și de acum încolo vor avea dreptate, însă ei ar trebui să cunoască totul despre calitatea serviciului acordat, tarif, rezilierea contractului și penalizare la încheierea contractului cu furnizorul. „Azi noi obligăm furnizorul ca ofertele să conțină toată informația despre serviciile acordate, ca informația să fie vizibilă de toți utilizatorii indiferent de nivelul de cunoștințe”, a declarat pentru Mesager, Victor Muradu, șef al Direcției Monitorizare și Control ANRCETI.

Responsabilii  în domeniu au adus date acumulate în 2013 cînd peste 200 de utilizatori s-au plîns pe furnizori. Cele mai multe plîngeri au avut ca temei calitatea sub nivel a serviciilor acordate, penalizări nejustificate, blocări ale serviciilor. ANRCETI  promite să se includă activ în soluționarea litigiilor alături de furnizor. Acesta are obligația să ofere gratuit informații despre prețuri, tarife, condiții de utilizare a produsului final.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

securitate , servicii , telefon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.