01 februarie 2014, 15:08 Realitatea moldovenească views 4537
01 februarie 2014, 15:08 Realitatea moldovenească views 4537

Moldovenii cu viză Schengen pot călători liber în România, de astăzi


Foto: trm.md

De astăzi, 1 februarie, cetăţenii moldoveni care deţin viză Schengen, vor putea intra în România, fără altă viză suplimentară. Potrivit unei Ordonanţe, emisă de Guvernul de la Bucureşti, moldovenii posesori de vize multiple, de lungă durată sau permise de şedere eliberate de state Schengen, vor putea sta în România trei luni, într-un interval de 180 de zile.

Anterior, premierul României, Victor Ponta, declarase că măsura respectivă face parte din politica de sprijin a parcursului pro-european al Republicii Moldova.

Pînă în prezent, cetățenii moldoveni care aveau vize Schengen, puteau doar tranzita teritoriul României.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus Parlamentului european și Consiliului UE să ridice vizele pentru moldoveni. Ieri, 31 ianuarie, raportorul Parlamentului European pentru Moldova privind liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon, care se află în vizită la Chişinău, a declarat că regimul de vize cu UE ar putea fi abolit pentru Republica Moldova către luna iulie curent.

Moldovenii care dețin viză Schengen pot intra și pe teritoriul Bulgariei pentru o perioadă de 90 zile, pe parcursul a șase luni.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , viza , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
2522 locuitori

Vasilcău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasilcău, Ruslanovca și Inundeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Vasilcău a fost menționat documentar în anul 1448.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.