16 decembrie 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 9080
16 decembrie 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 9080

Producătorii autohtoni, invitaţi să participe la „Fabricat în Moldova”


Foto: trm.md

Cea de-a XIII-a ediţie a Expoziţiei multiramurale „Fabricat în Moldova”, care va avea loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2014, la Chişinău, va reuni cele mai mari companii autohtone din domeniul agroalimentar.

„Deoarece „Fabricat în Moldova” a devenit o platformă de expunere a tuturor ramurilor economiei, la ediţia curentă nu vor lipsi întreprinderile mici şi mijlocii, cele din industria mobilei, textilă, agenţi economici care prestează servicii bancare, de asigurări, turism etc. Un loc aparte vor ocupa instituţiile de cercetări şi inovaţii”, susține şeful Direcţiei expoziţii şi tîrguri a Camerei de Comerţ şi Industrie, Marina Petrova.

Printre companiile ce îşi vor prezenta mărfurile la cea mai mare expoziţie a anului se numără: Agrosmix Grup SRL, Alfa Nistru SA, Barza Albă SA, Bucuria SA, Floarea Soarelui SA, Floreni SA, Franzeluța SA, Lactis SA, Moldcoop, Pegas SRL, Renaissance-Perfect SRL ş.a.

Similar anilor trecuţi, la eveniment sînt invitate să participe cu stand colectiv şi raioanele republicii.

Expoziția „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerţ și Industrie, sub patronajul Guvernului, cu scopul de a spori potenţialul industrial şi tehnologic al întreprinderilor, a contribui la dezvoltarea businessului, comerţului şi infrastructurii pieţei.

La "Fabricat în Moldova-2013" și-au expus realizările 16 consilii raionale și peste 300 de companii. La expoziție au fost prezenți peste 40.000 de vizitatori și delegaţii ale oamenilor de afaceri din Belarus, Rusia, Ucraina, România, Turcia, Bulgaria, Iran, Polonia.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.