Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1354 Vizualizări

Anunț important pentru migranții din Rusia!


Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a reluat integral activitatea privind prestarea serviciilor consulare, transmite Noi.md.

Potrivit reprezentanței diplomatice a RM în Federația Rusă, serviciile consulare vor fi prestate atît fără înscriere în prealabil, cît și cu înscriere în prealabil, în baza programării online.

Astfel, fără înscriere în prealabil, de luni pînă vineri, de la orele 08.30 pînă la 13.00 vor fi prestate servicii consulare pe probleme privind perfectarea titlurilor de călătorie, perfectarea actelor notariale, solicitări de cazier judiciar, solicitări de certificate de stare civilă, solicitări de certificate cu caracter informațional, perfectarea pașaportului de călătorii în străinătate.

În același timp, cu înscriere în prealabil în baza programării online (din 01.07.2020) - https://ambasada-r-moldova-in-f-rusa.reservio.com/, de luni pînă vineri de la orele 08.30 pînă la 13.00, cetățenii moldoveni în Rusia vor primi servicii de consultații privind perfectarea buletinului de identitate, renunțarea la cetățenie, dobândirea cetăţeniei prin recunoaştere, redobândirea cetăţeniei, perfectarea emigrării autorizate, depunerea cererii pentru înregistrarea căsătoriei, transcrierea actelor (de naștere/căsătorie/divorț/deces)

Accesul în incinta Secției Consulare va fi asigurat doar cu respectarea următoarelor condiții: purtarea măștilor de protecție și a mănușilor; absența simptomelor (temperatură ridicată, tuse); menținerea distanței sociale (>1,5 m). Persoanele care însoțesc solicitanții serviciilor consulare nu vor avea acces în sediul oficiului consular.

Totodată, Ambasada recomandă cetățenilor respectarea cerințelor autorităților ruse vizavi de deplasările pe teritoriul Federației Ruse.

Cuvinte cheie:

Rusia , migranți

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Citeşte mai departe