Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 3644 Vizualizări

Incendiul din Portugalia, văzut prin ochii unei moldovence


Niciun moldovean nu a avut de suferit în urma incendiilor don Portugalia. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de serviciul de presă al Ministerul Afacerilor Externe, Alexandru Roitman.

Însă sînt și conaționali care sunt afectați de incendiul devastator. „Situația este destul de complicată la sudul Portugaliei. Noi suntem la 30 de km de această regiune. În prezent sînt implicați în lichidarea incendiului 1207 pompieri și salvatori, 375 de autospecialeși 19 avioane și elicoptere", scrie fosta jurnalistă Marina Pînzaru, care se află acolo.

Incendiul a izbucnit vineri şi s-a extins în timpul weekendului din cauza valului de căldură care a cuprins Europa.

O persoană a suferit arsuri grave, iar alte 24 au fost tratate pentru arsuri minore şi inhalare de fum.

Regiunea Algarve a fost evacuată, iar autorităţile au comunicat că avioanelor de intervenţie ale pompierilor le este dificil să ajungă în zonă din cauza fumului. Focul arde pe dealurile deasupra coastei Algarve, o zonă populară printre turişti, iar fumul poate fi văzut de pe coastă.

Antonio Monteiro, şeful unui hotel din zonă, a declarat: "A trebuit să evacuăm toţi oaspeţii hotelului şi nu avem informaţii privind data la care vom redeschide".

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , incendiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tomeştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe