Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 573 Vizualizări

Cum copiii moldoveni devin victimele pedofililor din străinătate


Anual, în Moldova se înregistrează sute de cazuri de violență sexuală asupra copiilor. Asta în timp ce, din estimările specialiștilor, majoritatea absolută a incidentelor nu nimeresc în rapoartele poliției.

Experții constată că în țara noastră au luat amploare cazurile exploatării sexuale comerciale a copiilor de către străini.

Nu doar turiștii străini pot fi aventurieri sexuali – aceștia pot activa în cadrul diverselor proiecte și misiuni, sub acoperirea fondurilor umanitare, pentru ca să poată vizita regiunea atractivă pentru ei de mai multe ori pe an. Succesul unor astfel de escapade este condiționat de faptul, că în Moldova străinii adesea scapă de pedepsele aspre, pe care le-ar suporta în țara lor.

În opinia specialiștilor, autoritățile vor fi nevoite să revină la perfecționarea mecanismelor de pedepsire: trebuie să facem astfel încît responsabilitatea pentru aceste infracțiuni să fie inevitabilă, iar violatorii să nu profite de careva indulgențe de genul măsurilor blînde de reprimare, eliberare condiționat-anticipată, nemaivorbind de pedeapsa condiționată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

copii , victime

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiţcanii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Citeşte mai departe