Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 12513 Vizualizări

Unde îşi lasă elevii unui liceu din capitală telefoanele (Foto)


Digitalizarea înaintează cu pași rapizi, iar telefoanele mobile performante au devenit un lucru indispensabil. Totuși, în unele cazuri, cum ar fi școala, acestea au un rol distructiv.

Tentația de a sta pe Facebook, Instagram sau alte rețele de socializare îi face pe elevi să fie mai puțin atenți la ore, dar ac de cojoc se găsește pentru orice situație.

Regulamentul Liceului Dante Alighieri prevede că elevii nu au dreptul să utilizeze telefoanele mobile pe parcursul orelor, iar pentru ca regulamentul cu siguranță să nu fie încălcat, profesorii pun în aplicare tot felul de metode ingenioase.

"Ideea a venit de la o colegă, noi am preluat-o. Utilizarea telefonului la lecţie este permisă doar sub îndrumarea profesorului, în scopuri didactice. Majoritatea link-urilor utile pot fi accesate după lecţie, nu în timpul ei. La lecţie învăţăm să gîndim", a declarat Natalia Turcan, profesoară de istorie la Liceul Dante Alighieri din Chișinău.

Profesoara afirmă că tentația utilizării telefonului este foarte mare, dar tinerii se conformează. "Se amuză și ei. Rîd și le pun în buzunar".

Cuvinte cheie:

liceu , telefon , elevi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cerlina

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe