Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 6530 Vizualizări

8 000 de copii din capitală vor beneficia de un ajutor material


Din 1 septembrie, familiile cu mulți copii, monoparentale, cu părinți neangajați în cîmpul muncii și altor categorii vor putea beneficia de un ajutor social în valoare de 700 de lei.

Cel puțin asta susține liderul consilierilor socialiști din Consiliului municipal Chișinău, Ion Ceban.

În cadrul unei conferințe de presă acesta a declarat că, pentru a beneficia de acest ajutor, este nevoie ca părinții să depună cerere la instituția de învățămînt a copiilor. Comisia multidisciplinară va analiza cererile, dosarele și, prin intermediul Direcției asistență socială, va oferi ajutor de 700 de lei.

„Va fi o reținere a acestor ajutoare pentru copiii din clasa 1, a 5-a și a 12-a, dar banii oricum vor fi primiți", a declarat Ion Ceban.

Totodată, potrivit consilierului socialist, se va oferi și compensarea lunară pentru achitarea chiriei, în valoare de o mie de lei, pentru 500 de tineri specialiști, care activează în capitală, în primii 3 ani de muncă. Este vorba de tineri care activează în APL, instituții medico-sanitare din capitală etc.

„Vor trebui să depună cerere și să prezinte contractul de chirie", a menționat Ceban.

Socialistul a făcut un apel către Direcția generală educație din cadrul Primăriei.

„Îndemnăm Direcția să nu-și facă de cap. Am primit mai multe semnalări din teritoriu precum că profesorii nu primesc adosul la salariu pe care l-am aprobat. Vorbim de 6 620 de profesori, inclusiv 1 010 din suburbii. Pentru 5 610 cadre didactice este valabilă suma de 70 de lei pentru transport", a conchis socialistul.

Cuvinte cheie:

copii , ajutor material

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chioselia Rusă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
735 locuitori

Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.

Citeşte mai departe