Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 iunie 2017, 11:05 Copiilor views 3852
Premierul s-a autosesizat referitor la un caz de violență într-o grădiniță
02 iunie 2017, 11:05 Copiilor views 3852

Premierul s-a autosesizat referitor la un caz de violență într-o grădiniță

Premierul Pavel Filip solicită investigarea urgentă a unui caz de violență asupra unui copil la o grădiniță din capitală, mediatizat în presă. Prim-ministrul a cerut inițierea urgentă a unei evaluări complexe a acestui caz.

Premierul a solicitat Ministerului Educației să organizeze o evaluare la scară națională a tratamentului copiilor în instituțiile de educație timpurie în vederea prevenirii și identificării situațiilor de risc de abuz, neglijență sau violență. În urma evaluării, autoritățile competente, în comun cu reprezentanții asociațiilor de părinți, ai mediului academic și ai societății civile vor elabora măsuri pentru neadmiterea unor cazuri similare și le vor prezenta în termen de o lună spre aprobare Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Rise.md scrie că băiatul care frecventează o grădiniță din capitală brusc și-a schimbat comportamentul. Mama copilului a decis să investigheze ce se întâmplă. L-a echipat cu un dispozitiv de înregistrare, ascuns într-un ceas de mână, și l-a trimis cu el timp de mai multe zile la grădiniță. Ceea ce a auzit, a îngrozit-o. Inițial directoarea grădiniței a dat vina pe copii și părinții acestora, ulterior, după ce a ascultat câteva fragmente din înregistrările audio, a recunoscut că în instituție au loc cazuri de agresivitate verbală.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

violență , prim-ministru , grădiniţa , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.