Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 noiembrie 2016, 16:55 Copiilor views 3218
Pentru ce pot fi amendați părinții copiilor sub 16 ani
17 noiembrie 2016, 16:55 Copiilor views 3218

Pentru ce pot fi amendați părinții copiilor sub 16 ani

Barurile, cafenele, restaurantele, cinematografele, discotecile, disco-cluburile, cluburile de noapte, saunele, sălile de internet sau alte localuri de agrement vor fi interzise după ora 22:00 copiilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani. O modificare în acest sens a fost efectuată la Codul Contravențional astăzi, 17 noiembrie, de către Parlamentul Republicii Moldova.

Astfel, părinții care își vor lăsa copii fără însoțire în localurile menționate mai sus vor fi sancționați cu o amendă de la 60 până la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 90 până la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 la 6 luni.

Realitatea.ma amintește că astăzi, 17 noiembrie, Parlamentul a aprobat în lectură finală un șir de modificări la Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

copii , parinti , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.