Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 noiembrie 2015, 09:54 Copiilor views 6090
Picii se pregătesc să salveze vieți (Video)
17 noiembrie 2015, 09:54 Copiilor views 6090

Picii se pregătesc să salveze vieți (Video)

Un grup de salvatori a făcut o vizită copiilor de la două grădinițe din municipiul Chișinău. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au povestit copiilor despre specificul profesiei și i-au învățat cum pot fi prevenite situațiile de risc și care trebuie să fie acțiunile corecte în caz de pericole.

Salvatorii le-au atras atenția despre situațiile care pot apărea în mediul de joacă, în stradă și acasă și cum pot fi prevenite. Micuții au putut să vadă tehnica de intervenție la incendii, la descarcerarea persoanelor aflate în pericol dar și tehnica folosită în acordarea primului ajutor medical.

În total, peste 200 copii cu vârste de 4-6 ani au avut parte de instruire în cadrul campaniei „Salvăm prin prevenire", cu scopul inițierii și instruirii continue a generației tinere, în domeniul securității vieții în general și prevenirii incendiilor în particular. Astfel, se dorește micșorarea numărului cazurilor de situații excepționale, cu victime din rîndul minorilor.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

pompieri , salvatori , grădiniţa , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.