Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 aprilie 2014, 15:37 Copiilor views 11364
Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Foto: starholidays.ro
03 aprilie 2014, 15:37 Copiilor views 11364

Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni

Ungaria va oferi în fiecare an cîte 30 de burse de studii pentru moldoveni, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.

Bursele sînt pentru Institutul Balassi din Ungaria şi vor fi repartizate după cum urmează: 15 pentru ciclul I, studii de licenţă la specialităţile Agricultură, Ştiinţe, Inginerie şi Tehnologie, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene; 10 pentru ciclul II, studii de masterat (aceleaşi specialităţi), precum şi cinci burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de formare profesională.

Conform Programului, partea ungară va asigura beneficiarilor studii fără taxă, burse şi asistenţă medicală.

Documentul vine să susţină procesul de mobilitate academică în spaţiul european al învăţămîntului superior şi să faciliteze recunoaşterea actelor de studii pentru cetăţenii moldoveni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ungaria , studii , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.