Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 august 2013, 12:32 Localitaţile Moldovei și diasporei views 10454
26 august 2013, 12:32 Localitaţile Moldovei și diasporei views 10454

La Criuleni se desfăşoară Festivalul de Folclor „Meşterul Manole”


 Foto: trm.md

Formaţii din 10 ţări participă la ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Meşterul Manole”. Evenimentul are lor între 24 şi 29 august, în oraşul Criuleni, transmite trm.md.

Ediția din acest an este una jubiliară, împlinește 20 de ani. La Festival vor evolua colective din: Romînia, Rusia, Belarus, Ucraina, Italia, Lituania, Estonia, Bulgaria, Turcia și Republica Moldova. Publicul spectator va avea parte de întîlniri cu tezaurul dansului și cîntecului popular, de expoziții a meșterilor populari autohtoni, expoziţii etnografice ale primăriilor din raionul Criuleni. Festivalul se va desfășura în mare parte în oraşul Criuleni, dar colectivele țărilor invitate vor merge cu spectacole și prin satele raionului.

Scopul Festivalului „Meșterul Manole” este promovarea valorilor culturale, dezvoltarea relațiilor culturale, sociale și economice dintre popoare, în special dezvoltarea artei coregrafice și descoperirea de noi talente. 

Festivalul internațional de folclor este organizat bienal de Consiliul raional Criuleni. 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.