Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 august 2013, 14:49 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5683
24 august 2013, 14:49 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5683

Cazaclia are apeduct contemporan


Foto: ayin-acik.com

În satul Cazaclia, Ceadîr-Lunga, vineri, a fost pus în funcţiune un apeduct. Conectarea lui a fost posibilă datorită Programului de dezvoltare a companiilor de apă, transmite trm.md.

În Cazaclia, a fost construită o reţea de alimentare cu apă de 30 de km. Au fost reabilitate trei sonde arteziene şi trei turnuri de apă.  De apeduct vor beneficia peste 6.600 locuitori şi angajaţi ai obiectivelor social-culturale.

“Aşa cum am discutat împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, nu trebuie sa ne oprim aici. Trebuie sa mergem mai departe cu proiectarea sistemelor de canalizare, a staţiei de epurare, în aşa fel ca să avem şi acoperirea problemelor de mediu”, spune ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru.

Costul total al proiectului este de 30 milioane de euro. Cazaclia a beneficiat de o investiţie de  peste 1 milion de euro. Obiectivul proiectului este de a crea modele de operatori independenţi care să presteze serviciile la standarde acceptabile.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.