Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2013, 10:19 Diaspora moldovenească views 8675
26 iulie 2013, 10:19 Diaspora moldovenească views 8675

Petru Lucinschi s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Estonia


Foto: trm.md

Moldovenii din Estonia au găzduit vizita ex-preşedintelui Republicii Moldova, Petru Lucinschi, la Tallinn, Estonia. Iniţiativa acestui eveniment aparţine ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun.

Solicitat de trm.md, Ion Braga, membru al consiliului de conducere al Asociației moldo-romîne ”Casa Mare” din Estonia, a comunicat că reprezentantul diplomaţiei moldoveneşti lansează iniţiative cu scopul apropierii diasporei de reprezentanții statului Republicii Moldova” a subliniat sursa citată.

Fostul președinte al Republicii Moldova a întreprins această vizită în cadrul unui sejur în ţările baltice.

În cadrul întîlnirii, ce a avut loc la 17 iulie, s-au purtat discuții ce țin de cotidianul moldovenilor din Estonia, iar conaționalii noștri l-au familiarizat pe Petru Lucinschi cu valorile culturale estoniene.

Cuvinte cheie:

diaspora , Estonia , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.